Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2017 11:59 - Как да контролираш панически чувства
Автор: vbox Категория: Други   
Прочетен: 1091 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Повечето хора изпитват стрес в живота си в един или друг момент - и понякога този стрес може да доведе до чувство на паника. Справянето с тревожността може да бъде трудно, но има малко неща, които можете да направите, за да държите безпокойството си под контрол.
  Важно е да запомните, че докато паничните атаки могат да предизвикат голям стрес, те сами по себе си не са опасни. Те могат да траят от няколко секунди до няколко часа и да ви оставят да се чувствате разтърсени, напрегнати и изтощени.
Може да избягвате да правите определени неща и може да почувствате, че ще ви се случи нещо ужасно. Това също може да бъде неприятно, но можете да научите как да контролирате безпокойството, като контролирате мислите и действията си.
Паниката може да има много различни форми. Има чувства на паника, които можете да предскажете, но по-често не. Нощната паника може да се случи и когато легнете в леглото, чувствате се добре, но се събуждайте в състояние на бедствие. Но въпреки че може да се почувства така, чувствата на безпокойство не идват от нищото. Чувствата за паника са реакция. След като научите за това, което предизвиква панически чувства, можете да направите първата стъпка в контролирането им.
Има различни неща, които можете да направите, за да се справите с безпокойството. Контролирането на тялото ви може да ви помогне срещу тревожни атаки. Обърнете внимание на дишането си; Вдишвайте бавно през носа си за период от три до четири секунди, задръжте този дъх в продължение на три до четири секунди и издишайте през устата си в продължение на шест до осем секунди.

Други техники на дишане могат да помогнат при генерализиране на тревожни разстройства и могат да помогнат да се спре хипервентилацията, нещо, което може да доведе до стрес, когато удари паника. Хипервентилацията може да ви накара да се почувствате замаяни, объркани, слаби, без дъх и да повлияете на вашето виждане и също така да ви накарат да се чувствате горещо, зачервени и дори болезнени. Въпреки че може да е тревожно, то не е опасно.

Контролирането на вашите мисли също е важно. Обърнете внимание на начина, по който реагирате на определени мисли. Пригответе се, осъзнаването на това може да направи разлика и да предотврати губенето на контрол.
 

Така че, ако почувствате пристъпите на паника, има някои основни стъпки, които можете да си спомните: Застанете на земята, дръжте дишането под контрол, отпуснете тялото си и се опитайте да запазите ума си под контрол. Борба с паническата атака като цяло. Прави го - не позволявай да те владее.

И накрая, намаляването на алкохола и кофеина може да помогне, ако сте склонни към атаки към паника. Вземете достатъчно почивка, тъй като панически чувства и стрес могат да се влошат с умора. Контрола на нивата на кръвната ви захар също е толкова важно, затова опитайте да ядете нещо на всеки три часа.



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Дали е случайно
17.09.2020 07:15
Дали е случайно, че май всички техники които авторът предлага срещу паник-атаката,, облекчават и сърдечната дейност?
Най-кратко сазано, според мене "паник атаките" са пристъпи на НАЧАЛНА ФАЗА на сърдечно-съдови заболявания. Които фази медицината все още не може да регистрира с апаратурата си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vbox
Категория: Други
Прочетен: 41354
Постинги: 44
Коментари: 6
Гласове: 9
Спечели и ти от своя блог!
Архив