Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2019 01:36 - За проблема с правото на аборт в САЩ и за това, как у нас измислиха презерватив против абортите, и го рекламират
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 389 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 (бележка) 
Колеги, току що прочетох една интересна статия за това, как седемдесет години  (или повече, не съм погледнала) след изнамирането на анти бебе хапчето и след сексуалната революция, няколко "южни" щата  в САЩ се решават да отнемат правото на жените да абортират. Как се завърта колелото на историята, колеги, и как някои са винаги отдолу...))). 
Някой би допълнил, както е допълнил колега трол под тази статия, за тежкото положение на жените по принцип (най-паче у нас), които сами плащат абортите си и ражданията си, нямат гаранция, че ще родят живи и здрави, или че ще абортират така, отгоре на всичкото, всичко жените гледа, когато става въпрос, за отрицателния прираст на населението у нас - като че ли, няма мъже у нас, бе, колеги... Ами може и да няма. 
Ако следя нулевата реакция на една реклама, която се върти вече от месеци, и която представя пред света най-голямото постижение на българската Асоциация по семейно планиране и фирмата "Дюрекс" - създаването на презерватив, който предпазва от аборт! Дам, колеги, аз съм писала и друг път за тази реклама, за това, че тя, като такава (тоест, насочена към работещите жени във фертилна възраст, които могат да си позволят финансово  да абортират - заради това и цветовете в нея са розовеещи, има сърчица, нежни сцени с идеално оформени фигурки на фона на разни пердета и пр, след което се обяснява, че "прекъснатият полов акт не предотвртява нежелано забременяване", или нещо подобно, дава се една статистика, с нарисувани жени и фактът, че 70 бр. от тези на ден ли, на седмица ли, що ли, правели аборт, брей, нямам никакво желание да цитирам точно, колеги). И никой не даде на комисията по дискриминация таз реклама, колеги! А според мен, може да падне лесно - на първо място, се съобщава неверен факт, тойест, поне за пред съда все още, докато не го патентоват, такъв презерватив, който да предотвратява аборти (дори и на кутийката пише, че не е на 100 процента предотвратяващ бременност), няма (защото у нас всички сериозни и учени хора, включително и жените, гледат първо това да оправят))), пък после може да се намери някоя ентусиазирана жена, да осъди Асоциацията за семейно планиране и фирмата "Дюрекс" за това, че обвинява пряко жените у нас, първо, за това, че "прекъснатият полов акт не предпазва от бременност", второ, че я обвинява, че абортира изобщо. 
Дам, колеги, май си дойдохме на думата). 
Отнякъде навремето ми казваха на мен, че не бивало да се пише тая работа, против Асоциацията, тъй като тези хора навремето са били сред малцината, които реално са работили за спирането на разпространението на венерически заболявания, СПИН и продължават да го вършат, доколкото им позволяват възможностите. Е, да, колеги, но защо пък за сметка на жените у нас? Защото сметката, дори не е у "Дюрекс", дам, а е у българските жени, на чиито гръб всяка божа вечер по три пъти слушам, че еди колко си на брой абортират, тъй като "прекъснатият полов акт не предпазва от забременяване", каквото и да означава това, за непредубедения  човек, който би си помислил, че у нас, полово предаваните болести се предават основно от жените, и половият акт също, ами тогава, защо изобщо да купуваме презервативи, питам аз?!)) Да се чуди непредубеденият човек, който знае, че в България в момента няма кой да подаде жалба срещу "Дюрекс", защо тия са участвали при това положение, изобщо в такава реклама? 
Тая бИлешка стана, колеги, твърде голяма, защотова ще я прекъсна дотук, пък след още месец, когато назреят други протести по света срещу отнемането на човешки права на жените, пак ще  коментирам тук, в блога,  тая реклама, няма да сме артък, я. 
Един поздрав накрай) Да всички колеги тролоци, троли и най-малките тролчета. 








Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651238
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031