Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2019 13:30 - РЕТРО СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 903 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Днес ще ви представя един страхотен десерт на моята приятелка Христина Колева - "ЖИВОТЪТ МОЖЕ ДА Е ВКУСЕН!"!В сезона на ябълките и в унисон с наближаващата зима,това е най-точното попадение!Страхотен вкус,невероятна консистенция,хрупкав и същевременно нежен вкус!Както само Хриси може да го направи!С нейното любезно съдействие предоставям рецептата,като промених само начина на оформяне.При мен е във форма за кекс и накрая полят с разтопен натурален шоколад.Декорацията е от физалис/мексикански домат/!Красив и същевременно сладък!насладете му се!Рецептата на Хриси е ТУК.



image




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:



  • 800 г обелени и настъргани ябълки
  • 1 ч. ч. брашно
  • 1 ч. ч. пшеничен грис
  • 1 ч. ч. захар + 5 с. л. 
  • 3/4 ч. ч. орехи
  • 1 с. л. канела
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 150 г краве масло
  • 200 г разтопен натурален шоколад
  • плодчета физалис

чаената чаша е 250 мл




image





image



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:




В купа се смесват брашното, гриса, захарта без 5 с. л. и бакпулвера. Разбърква се до хомогенизиране на продуктите.
Към настърганите ябълки се прибавят 5 с. л. захар, канелата и орехите.
Кравето масло се разтопява.
Тефлонова форма за кекс се намазва с част от кравето масло. Изсипва се 1/3 от сухата смес, разпределя се 1/3 от ябълките, като се разпръскват без да се притискат. Посипва се с част от кравето масло. Следва втората третина от сухата смес, ябълките, суха смес и накрая се завършва с ябълки, като на всяко поставяне на ябълки се ръси с краве масло.
Сладкиша се пече на 180 градуса.Когато изстине,го обръщаме в чиния и поливаме с разтопения на водна баня шоколад.При разтопяването внимаваме съдът,в който е шоколадът да не допира водата в долния съд.А може да се разтопи и в микровълнова фурна,като го начупваме на малки парченца в неметален съд и неколкократно го поставяме във фурната за секунди и го изваждаме ,за да разбъркаме.Поливаме обърнатия сладкиш и декорираме!




image



 

 



Тагове:   ретро,   грис,   канела,   ябълки,   сладкиш,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 529929
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031