Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2022 11:28 - Европейският парламент клевети Русия, докато финансира нацисткия тероризъм
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 860 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 29.11.2022 11:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    image

Европейският парламент клевети Русия, докато финансира нацисткия тероризъм
 

https://strategic-culture.org/news/2022/11/25/european-parliament-smears-russia-while-bankrolling-nazi-terrorism/

image 25 ноември 2022 г © Снимка: REUTERS/Ив Херман

Европейските политици отново подклаждат война с клеветите си срещу Русия и умишленото разпалване на нацистката жарава.

Човек може да си помисли, че с опасна война, която бушува на европейския континент, парламентът на Европейския съюз може да иска да покаже известно лидерство в насърчаването на дипломатически решения за прекратяване на този конфликт. Не, не малко.

Европейският парламент тази седмица отново показа, че е нищо повече от гигантска реакционна говорилня, чиито прокламирани демократични ценности са в обратна връзка с неговата огромна камара от 705 парламентаристи.

Само преди три години същият парламент гласува резолюция, която позорно изопачи произхода на Втората световна война, като се опита да приравни Съветския съюз с нацистка Германия.

Парламентът, състоящ се от депутати от 27 държави-членки, прие резолюция тази седмица , осъждаща Русия като „държава спонсор на тероризма и държава, която използва средствата на тероризма“. Предложението е правно необвързващо и следователно няма право на принудително изпълнение. Това е изключително „символичен жест“ на порицание срещу Русия. С други думи, това е оголена политическа пропаганда с политическа цел – да се очерни Руската федерация и да се насади общественото възприемане на Русия като варварски мошеник, който трябва да бъде премахнат.

Дори САЩ не са стигнали толкова далеч. Администрацията на Джо Байдън отхвърли предложенията по подобен начин да се определи Русия като държава на тероризма. Вашингтон се отказа, защото това е нелепа подпалваща стъпка, както и откровено фалшива.

Текстът на европейската резолюция беше замазка от яростна русофобия, пълна с антируски твърдения, отнасящи се до почти 10-месечната война в Украйна. Много от твърденията са неоснователни или е доказано, че са откровени измислици, измислени да злепоставят Русия. Те също бяха смешни в своята глупост.

Например в един момент резолюцията абсурдно обвинява Русия за взривяването на нейните собствени газопроводи „Северен поток“ под Балтийско море през септември. Това противоречи на много доказателства, че експлозиите всъщност са били извършени от САЩ и Великобритания в тайна военна операция за окончателно прекъсване на европейската търговия с газ с Русия. И все пак европейските парламентаристи обвиниха Русия в изтичане на собствен газ в Балтийско море от саботираните тръби (което струва на руската държава милиарди долари) и по този начин нанася „екологична атака на ЕС“. Следователно руснаците не са само варвари, те трябва да са много глупави варвари!

В друг главозамайващ пример резолюцията на Европейския парламент обвини Русия, че тероризира украинското население, като окупира Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) и я „превръща във военна цел“. Това е странно признание за реалността, че от месеци украинската армия обстрелва най-голямата ядрена станция в Европа с артилерия на НАТО, заплашвайки да създаде радиационна катастрофа. И все пак вместо да сочат с пръст Киев и НАТО, европейските законодатели хвърлят вината върху Русия, че е превърнала ZPNN във военна цел. О, тези подли варвари руснаци!

За съжаление, това само показва, че Европейският парламент успя нагло да преобърне реалността с главата надолу. Подкрепяният от НАТО и ЕС нацистки режим в Киев е образуванието, което заплашва да разпали нова световна война в Европа, която ще доведе до глобален пожар.

Безумието на резолюцията на Европейския парламент е извън иронията. Това дойде само дни след като се появи видео доказателство, че нацистката армия в Киев екзекутира руски военнопленници. Освен това това дойде само седмица след като украинският режим беше хванат на местопрестъплението да изстрелва ракета срещу Полша, убивайки двама цивилни с очевидното намерение да предизвика провокация, за да подтикне към всеобща война на НАТО срещу Русия.

Резолюцията обвини Русия, че е извършила „агресия срещу Украйна“ през последните девет години. Това е още един пример за инверсия на реалността. Именно подкрепеният от САЩ и ЕС държавен преврат в Киев през 2014 г. породи нацисткия режим да се впусне в тероризъм срещу рускоезичните хора от бившия украински югоизточен регион Донбас (сега част от Руската федерация). Въоръжаването от страна на НАТО на мразещия Русия режим в Киев, който открито се хвали с колаборационистите на Третия райх, доведе до настоящата война в Украйна.

Тази война ескалира, защото Съединените щати и НАТО напомпаха Украйна с оръжия за милиарди долари. Последната обща военна помощ от САЩ възлиза на близо 20 милиарда долара. Вашингтон и неговите съюзници от Европейския съюз са финансирали режима в Киев в размер на около 126 милиарда долара от февруари тази година. Голяма част от тази щедрост, финансирана от данъкоплатците, беше източена от корумпирана кабала в Киев, оглавявана от комика, превърнал се в президент, Владимир Зеленски.

Войната започна поради отказа на НАТО и Европа да се ангажират с Москва в дипломатически преговори относно нейните отдавна поддържани стратегически изисквания за сигурност. И войната ескалира, защото НАТО и Европа се стремят по всякакъв начин да милитаризират конфликта, като същевременно отхвърлят дипломацията.

Русия досега се опитваше да сведе до минимум военните операции в Украйна за неутрализиране на нацисткия режим и неговата геноцидна агресия. Но стана ужасно ясно, че режимът в Киев и неговите ръководители от НАТО имат малък капацитет за намиране на политическо споразумение въз основа на опасенията за стратегическата сигурност на Русия.

Ендемичният тероризъм, който Съединените щати, НАТО и Европейският съюз финансираха и въоръжиха в Украйна, показва, че сега Русия няма друг избор, освен да победи режима в Киев чрез военна победа. Врагът мобилизира украинската държава във война срещу Русия. Врагът не успя да стреля безразборно по руски градове, да унищожава гражданска инфраструктура и да води „тотална война“ чрез икономически санкции и саботаж. Насочването на Русия към енергийната мрежа на Украйна с нарастващи ракетни обстрели е ситуация на военна необходимост, породена от неумолимото въоръжение на Украйна от НАТО. Тук Русия не е държавата на терора. Съединените щати и Европейският съюз са тези, които направиха войната неизбежна.

Европейският парламент обвини Русия в извършване на кланета, когато именно подкрепяният от НАТО и ЕС нацистки режим е извършил отвратителни зверства срещу собствения си народ в Буча, Мариупол, Краматорск и други позорни места в зловеща шарада за обвиняване на Русия.

С върховна арогантност Европейският парламент се рекламира като бастион на демокрацията, човешките права и международното право. В действителност този бюрократичен колос се превърна в пропагандна машина за нацисткия тероризъм в Европа. Това израждане на парламента е в ход от няколко години, предизвикано до голяма степен от разширяването на ЕС с антируски държави. Подобно на НАТО, блокът се превърна в резервоар на токсична русофобия поради сходна динамика на разширяване.

Европа е била свидетел на две световни войни през миналия век, довели до 100 милиона смъртни случая. Русия е усетила страданието и загубата от войните повече от всяка друга нация. Европейските политици отново подклаждат война с клеветите си срещу Русия и умишленото разпалване на нацистката жарава.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. iw69 - Евроизродите
29.11.2022 12:14
съвсем загубиха връзка с реалността.
цитирай
2. zahariada - Да
29.11.2022 12:22
Така е.
цитирай
3. oia26 - Имаме една поговорка: Когато вола ...
29.11.2022 12:48
Имаме една поговорка: Когато вола рие, пръста пада на гърбът му. И еврейският /пардон, европейския / съюз прави като вола. Този, така наречен съюз
е жалка овехтяла картинка, с изтъркан персонаж, от завидно малоумно присъствие на шизофреници. Ама нейсе, те еврейте си носят шизофренното поведение като наследствен ген. То е в кръвта им, а не е придобито в последствие. Желанието на еврейна Зеленски да построи голям Израел на тази територия просто се разминават с възможностите му. А явно това го желаеха и други от неговия сорт. Да---ама ОНЯ от горе не го позволява. За такива като Зеленски и кохорта е предвидено друго. Само още малко търпение.
Място за отчаяние няма, колкото и да се опитват да ни го вменяват заедно със страхът. Поздрави
цитирай
4. zahariada - Да
29.11.2022 13:39
Постингът беше верен.
И аз благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39745644
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031